Monday, December 15, 2014

HUTANG SAMPAI MATI?




Huhuhuhu.. Gerun pula tengok statement ni. Ada betul juga kan kalau difikir-fikirkan.

Lihat ja hari ni, kos hidup semakin meningkat. Awal-awal dulu, masa tariff elektrik naik, harga minyak naik, bolehla nak cakap, "Takpe, pasni berjimat sikit, tak payah pasang lampu 24 jam."

Takpun ada yang cakap, "Takpe, boleh naik motosikal pergi kerja."

Masa anak masih kecil, sorang dua je boleh la cakap camtu, ye tak? Bila anak-anak dah besar, bilangan askar tu pun bertambah, nak naik motosikal lagi ke?

DAO cakap, taraf hidup sekarang ni kita kena ada:-

# Gaji tetap
# Side income
# Pasif income

Ekonomi keluarga akan lebih mencabar nanti. Kena prepare dari awal. Sape nak jadi ahli Shaklee masih ada peluang lagi. Walaupun kos hidup meningkat, kesihatan tetap keutamaan. Ye kan?

Cepat-cepat:

1. PM page ‘Dyana's Supplement Closet’ di https://www.facebook.com/messages/DyanasCloset
2. ATAU PM personal page saya, di https://www.facebook.com/messages/dyana.theoneandonly.uglyduckling
3. ATAU SMS/WhatsApp/Telegram saya di 019-9613657 ;D

No comments: